Přihlášení Zapomenuté heslo?

V košíku je celkem:

0 kusů | 0 Kč


100% RAKYTNÍKOVÝ OLEJ v kapkách

100% olej z dužiny Rakytníku řešetlákového

DROBNÁ PORANĚNÍ KŮŽE – POPRASKANÉ ÚSTNÍ KOUTKY

NA VNĚJŠÍ I VNITŘNÍ POUŽITÍ

Rakytníkový olej (Hippophae rhamnoides oleum) velmi účinně regeneruje pokožku i sliznice při popáleninách i při radiačním záření. Tehdy se proto počítalo s rakytníkem jako se strategickou rostlinou k léčbě po případném atomovém útoku. Velmi dobrý účinek má natírání oleje okolní zdravé tkáně při radioterapii a výborně regeneruje pokožku postiženou popáleninami, omrzlinami či ekzémy případně u dlouhodobě ležících pacientů s proleženinami. Velmi dobrých výsledků bylo s rakytníkovým olejem dosaženo také v případě bércových vředů. Rakytníkový olej se používá zevně na více než 20 druhů kožních chorob. Ve všech případech se na poškozené místo nanese rakytníkový olej a zaváže obvazem, který se mění každý den, a to až do doby, kdy dochází ke granulaci pokožky.

excelent
Balení:Cena:
30 ml 250 Kč
 

Rakytníkový olej (Hippophae rhamnoides oleum) je nejvýznamnějším produktem z plodů rakytníku. Jedná se o unikátní přírodní látku, která z hlediska aktivních složek nemá konkurenci mezi ostatními rostlinnými oleji a přitom je bez vedlejších účinků. V období studené války byl právě v Rusku rakytník zvláště ceněn, a to především pro obsah rakytníkového oleje. Ten totiž velmi účinně regeneruje pokožku i sliznice při popáleninách i při radiačním záření. Tehdy se proto počítalo s rakytníkem jako se strategickou rostlinou k léčbě po případném atomovém útoku. Velmi dobrý účinek má natírání oleje okolní zdravé tkáně při radioterapii a výborně regeneruje pokožku postiženou popáleninami, omrzlinami či ekzémy případně u dlouhodobě ležících pacientů s proleženinami. Velmi dobrých výsledků bylo s rakytníkovým olejem dosaženo také v případě bércových vředů. Rakytníkový olej se používá zevně na více než 20 druhů kožních chorob. Ve všech případech se na poškozené místo nanese rakytníkový olej a zaváže obvazem, který se mění každý den, a to až do doby, kdy dochází ke granulaci pokožky.

Rakytníkový olej obsahuje 90 % nenasycených mastných kyselin důležitých pro lidský organizmus. Olej je přírodní koncentrát vitaminů A, B1, B2, B6, D, E, F, K, P, obsahuje dále beta karoten, kyselinu listovou, organické kyseliny, třísloviny a minerální soli. Je v něm obsaženo 250 mg karotenoidů, až 300 mg vitaminu E, 50 mg kyseliny olejové a 15 mg kyseliny linolové. Ze semen rakytníku byla izolována důležitá surovina, která se používá k výrobě významného antioxidantu oligoprokyaninu (OPC) jako složky doplňků stravy a kosmetiky Obsahuje důležité esenciální mastné kyseliny omega-3, 6 a 9. Je také zdrojem vzácné omega-7 mastné kyseliny, která se v přírodě vyskytuje jen zřídka, v rakytníkovém oleji je obsažena až ve 40 %. Tato látka je antioxidant ochraňující buňky před poškozením volnými radikály.

Oranžově červené zbarvení plodů je podmíněno obsahem karotenoidů – vitaminů skupiny A rozpustných v tucích (karotin, kryptosantin apod.), kterých obsahuje až 40 mg ve 100 g hmoty, z toho 10 – 12 mg samotného karotinu. Množství karotenu (provitaminu) je několikrát vyšší než v mrkvi a tykvi. Nejvíce ho obsahují plody červených odrůd v plné zralosti, mražením se jeho obsah nesnižuje. Proto je rakytník považován za možnou průmyslovou surovinu pro výrobu karotenu.

Plody rakytníku dále obsahují tokoferol – vitamin E (obsahem tohoto vitaminu zaujímá rakytník první místo mezi všemi plodovými rostlinami).

Plody dále obsahují kumariny, aminokyseliny a mnoho minerálních látek (Pb, Ni ,Mo, V, Mn, Cu, Si, Fe, Al, Ca a další). Ruští vědci získali z kůry rakytníku alkaloid hippophaein, který později v krystalické formě identifikovali jako 5-oxytryptamin. Je známo, že tento fyziologicky aktivní amin zvaný serotonin nebo entenamin se vyskytuje v živočišném organismu. U rostlin byl zde zjištěn poprvé.

Použití:

  • Poranění kůže – doporučujeme nejdříve postižené místo očistit a poté pomocí kapátka několikrát denně ošetřit a zavázat obvazem. Aplikujte alespoň 2x denně do té doby než dojde ke granulaci pokožky
  • Místa zhojených ran – zvyšuje pružnost a vitalitu pokožky
  • Chrání a regeneruje přehřátou pokožku po opalování
  • Vyživuje kůži u dlouhodobě ležících pacientů nebo osob trpících ekzémy
  • Zdrsnělá a popraskaná pokožka u dětí a dospělých – vhodné pro ošetření loktů, kolen a pat
  • Hemeroidy a trhliny konečníku – doporučujeme kombinovat vnější a vnitřní užití včetně použití navlhčených tamponů olejem. Po vyprázdnění potřít olejem postižená místa a na noc použít tampon, alespoň po dobu 14 dnů
  • Popraskané ústní koutky – nanést na tampón alespoň 3x denně a aplikovat na postižená místa
  • Dutina ústní, praskliny v ústech a na jazyku, dásně, angína – vypláchnout dutinu ústní alespoň 3x denně rakytníkovým olejem (cca 5-10 kapek) nebo navlhčit tampon a potřít postižené místo. Zbarvení rakytníku je přirozené díky vysokému obsahu karotenoidů
  • Horní cesty dýchací – vatovým tamponem namočeným v rakytníku doporučujeme ošetřit sliznici a následně inhalovat olej po dobu 10-15 min.

Složení:

100% rakytníkový olej /Hippophae Rhamnoides oil/ bez příměsí

 

Doporučené dávkování:

7 kapek 2x denně před jídlem po dobu 3 měsíců. Kapky se mohou nakapat do vody, čaje, džusu nebo na kostku cukru

 

Upozornění:

  • Doplněk stravy
  • Není vhodné pro děti do 3 let
  • Ukládejte mimo dosah dětí
  • Nepřekračujte denní doporučenou dávku
  • Není náhradou pestré stravy
  • Uchovávejte v temnu do 25°C
  • Chraňte před slunečním zářením

Sphere Card ZP MV ČR Moje body