Navigace: Hlavní stránka » CZ

Ingredience

grill vegi koření nejen na gril
1 větší kuře
1 játrová paštika
4 rohlíky
mléko
petrželová nať
2 vajíčka
pivo tmavé
olej

PEČENÉ NADÍVANÉ KUŘE

Není kuře jako kuře

Postup:

Očištěné kuře dobře omyjeme, osušíme a uvnitř okořeníme GRILL VEGI. Břišní dutinu kuřete naplníme připravenou nádivkou (játrovou paštiku, vajíčka a nadrobno pokrájené rohlíky předem namočené v mléce a petrželovou nať vypracujeme na měkkou hmotu, ochutíme GRILL VEGI), kuře zašijeme. Kuře na povrchu posypeme GRILL VEGI a v troubě necháme na oleji upéct do zlatorůžova – nejdříve cca 40 min. pod alobalem, později volně. Při pečení kuře občas poléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení injekční stříkačkou naplněnou pivem nastříkáme pod kůži pečeného kuřete pivo a necháme cca 10 minut dopéct. Kuře bude velmi křehké.