Navigace: Hlavní stránka » CZ » Recepty

Ingredience

800g masa z jelení kýty
200 g slaniny
4 lžíce koňaku
pepř celý černý
4 cibule
olej
polohrubá mouka
koření herba vegi

DUŠENÉ JELENÍ FILÉ

Vynikající jelení kýta ochucená kořením HERBA VEGI potěší Vaše smysly

Postup:

Maso nakrájíme na plátky a rychle osmahneme na horkém oleji, osmahnuté maso vybereme na talíř a pokapeme koňakem. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky slaniny a osmahnuté plátky jelení kýty. Podlijeme vodou a přidáme dle chuti HERBA VEGI. Dusíme do měkka a zahustíme moukou (aby se netvořily hrudky, rozmícháme předem mouku v malém množství vody, do které přidáme 1/2 lžičky soli a vlijeme do omáčky). Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání na mírném ohni několik minut povaříme. Přílohu doporučujeme americké brambory a dušenou zeleninu.