Ingredience
500 g krůtích prsou
500 g hlívy ústřičné
2 sladké smetany
houskové knedlíky
4 velké cibule
polohrubá mouka
olej
sůl
koření houby vegi
DUŠENÉ KRŮTÍ MASO S HOUBOVOU OMÁČKOU
Poznejte kouzlo hlívy ústřičné jako houby i jako koření.
Postup:
Do rozehřátého oleje přidáme krůtí prsa vcelku, prudce opečeme ze všech stran a podlijeme vodou. Ochutíme kořením HOUBY VEGI a dusíme do měkka – před podáváním krájíme na plátky. Houbová omáčka: V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, k ní přidáme na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou a koření HOUBY VEGI dle vlastní chuti. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. V hrníčku si rozmícháme polohrubou mouku se špetkou soli a sladkou smetanou a zahustíme houbovou omáčku. Dle hustoty přidáváme smetanu. Dušené krůtí maso s houbovou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky.